Verwarming nieuws in België

Duurzame energie uit de aarde

01/11/2021

(01/11/21) Met de nieuwe Logatherm WSW196i(T) geothermische warmtepomp van Buderus kunt u gebruik maken van de energie van de aarde en zo het milieu beschermen, zonder uw comfort op te geven.
De nieuwe Buderus warmtepomp maakt gebruik van de onuitputtelijke en natuurlijk voorkomende warmte in de bodem, voor verwarming en warm water. De nieuwste productverbeteringen maken deze warmtepomp, een van de meest efficiënte technologieën, nog efficiënter. Het rendement wordt gegarandeerd door de modulerende compressor die de werking aanpast aan de werkelijke verwarmingsbehoefte. Bovendien worden de gebruikskosten nog verder verlaagd door een combinatie met een fotovoltaïsch systeem.

De benzineprijzen stijgen, de rekeningen stijgen! Wat moet ik doen?

 

Dat is alles waar we het nu over hebben. Als gevolg van de spanningen op de internationale markten (hoofdzakelijk een bevoorradingsprobleem in Azië) bereiken de prijzen van elektriciteit, gas en stookolie in het najaar van 2021 recordhoogten.

Voor de consument is dit een harde realiteitscheck. Op lange termijn is de enige redelijke oplossing hun verwarmingssysteem te moderniseren en, indien hun woning dit toelaat, over te schakelen op hernieuwbare energie. Maar door een oude boiler te vervangen door een nieuw condenserend model (gas of olie) bespaart u al tot 30% op uw stookkosten.

Denk je dat je een lek hebt (gas, water, olie, …)?

01/11/2021

Je vermoedt dat je een lek hebt in je huis. Dit is natuurlijk onaangenaam en kan snel tot grote problemen leiden (gezondheid van het gebouw, ontploffingsgevaar, stank, …) Om nog maar te zwijgen over torenhoge energierekeningen. Voor al deze problemen raadt BudeBrus u aan een beroep te doen op de firma All Detect in Waterloo. All Detect is actief in heel België. Aarzel niet om namens BudeBrus contact met hen op te nemen (tel. 02 245 65 58).